Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava
Znojemské hovädzie mäsoKategória: hlavné jedlá, hovädzie mäsoHodnotenie receptu: Na recept znojemské hovädzie mäso potrebujeme tieto suroviny: • 500 g hovädzieho mäsa zo stehna (alebo pleca alebo roštenky) • 40 g masti • 60 g cibule • soľ • štipka čierneho mletého korenia • 1 bobkový list • 1 klinček • štipka strúhaného muškátového orieška • 1 lyžička horčice • 1 lyžička kečupu • 50 g kyslých uhoriek • 0,5 dcl uhorkového nálevu • 2 dcl smotany • 20 g hladkej múky Recept znojemské hovädzie mäso pripravíme takto: Na masti opražíme mäso spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, pridáme čierne korenie, klinčeky, bobkový list a muškátový oriešok a dusíme. Mäso počas dusenia podlievame vriacou vodou. Až bude mäso polomäkké, pridáme horčicu, kečup a soľ a dusíme domäkka. Hotové mäso vyberieme, zvyšnú šťavu prelisujeme, pridáme do nej olúpané kyslé uhorky nakrájané na kolieska a uhorkový nálev a necháme prejsť varom. Do smotany dôkladne vmiešame múku a akonáhle začne šťava vrieť, stlmíme plameň, smotanu do nej vmiešame a na miernom ohni povaríme ešte niekoľko minút. Šťavu nalejeme do omáčnika a podávame.
znojemské hovädzie mäso, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!