Recept
dusené hovädzie na víne pripravíme takto:
Mäso nakrájame na kúsky, zaprášime korením a tymiánom, prikryjeme a na chvíľu odložíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu oškrabeme a nakrájame na kolieska. Dve lyžice masla spolu s olejom dobre rozpálime na panvici, hovädzie kúsky sprudka osmažíme, potom pridáme cibuľu a mrkvu, zaprášime múkou a smažíme približne dve minúty. Zalejeme hrnčekom vývaru a červeným vínom, pridáme cesnak, dochutíme ešte trochu tymiánom a korením, prikryjeme a dusíme približne dve hodiny. Huby očistíme, nakrájame na plátky, opražíme na zvyšnom masle, pridáme k hovädziemu, zamiešame a spoločne ešte pätnásť minút podusíme. Dusené hovädzie na víne podávame s ryžou.