Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš
Dusené srnčie mäsoKategória: hlavné jedlá, divinaHodnotenie receptu:   Na recept dusené srnčie mäso potrebujeme tieto suroviny: • 800 g predného srnčieho mäsa • 3 lyžice nakrájanej slaniny • 1 lyžica masla • 1 cibuľa • pol malého zeleru • 2 klinčeky • 1 bobkový list • 250 ml vývaru • 3 lyžice vínneho octu • 3 lyžice strúhanej chlebovej kôrky • 120 ml hustej kyslej smotany • soľ Recept dusené srnčie mäso pripravíme takto: Mäso umyjeme, vykostíme, rozkrájame a osolíme. Slaninu rozškvaríme a podusíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu a zeler. Potom pridáme maslo, pripravené mäso v tomto základu rýchlo opražíme, prikryjeme ich a dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlejeme vývarom, pridáme korenie, nastrúhaný chlieb, ocot a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vlejeme do hrnčeka s rozmiešanou smotanou a povaríme. Hotovú omáčku precedíme na mäso a spoločne ešte krátko povaríme.
dusené srnčie mäso, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!