Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Bavorský mäsový kotlík

Kategória: hlavné jedlá, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bavorský mäsový kotlík potrebujeme tieto suroviny:

   • 250 g predného hovädzieho mäsa bez kosti
   • 250 g jahňacieho ramienka bez kosti
   • 2 cibule
   • 500 g zemiakov
   • 300 g zeleru
   • 300 g mrkvy
   • 2 petržleny
   • silný pór
   • 0,5 l zeleninového vývaru
   • soľ
   • mleté ​​čierne korenie
   • petržlenová vňať
   • pažítka
Recept bavorský mäsový kotlík pripravíme takto:
Hovädzie a jahňacie mäso nakrájame na kocky, cibuľu hrubo nasekáme, zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na asi pol centimetra hrubé plátky, pór pozdĺžne rozpolíme a nakrájame na kúsky o sile prsta vrátane zelenej vňate. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, vložíme mäso, za stáleho miešania na prudšom ohni po všetkých stranách dohneda opečieme a vyberieme. Vložíme cibuľu, speníme, pridáme zemiaky, opečieme a vyberieme z hrnca. Nakoniec opečieme zeleninu a vyberieme. Do hrnca postupne vkladáme vrstvu zeleniny, zemiakov a mäsa, každú vrstvu osolíme a okoreníme, nakoniec položíme vrstvu zemiakov. Prilejeme vývar, privedieme k varu, prikryjeme a dusíme domäkka (asi 1,5 hodiny).



V našej kuchárke bolo okrem receptu Bavorský mäsový kotlík nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Baraní kotlík   Bavorský steak II   Hovädzí kotlíkový guláš   Kapor na bavorský spôsob   Kotlíkový guláš   Kotlíkový guláš II   Mexický paradajkový kotlík   Polievka s mäsovými knedľami   Šošovicový kotlík s rezancami  


bavorský mäsový kotlík, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!