KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept bavorský mäsový kotlík potrebujeme tieto suroviny: • 250 g predného hovädzieho mäsa bez kosti • 250 g jahňacieho ramienka bez kosti • 2 cibule • 500 g zemiakov • 300 g zeleru • 300 g mrkvy • 2 petržleny • silný pór • 0,5 l zeleninového vývaru • soľ • mleté čierne korenie • petržlenová vňať • pažítka Recept bavorský mäsový kotlík pripravíme takto:
Hovädzie a jahňacie mäso nakrájame na kocky, cibuľu hrubo nasekáme, zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na asi pol centimetra hrubé plátky, pór pozdĺžne rozpolíme a nakrájame na kúsky o sile prsta vrátane zelenej vňate. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, vložíme mäso, za stáleho miešania na prudšom ohni po všetkých stranách dohneda opečieme a vyberieme. Vložíme cibuľu, speníme, pridáme zemiaky, opečieme a vyberieme z hrnca. Nakoniec opečieme zeleninu a vyberieme. Do hrnca postupne vkladáme vrstvu zeleniny, zemiakov a mäsa, každú vrstvu osolíme a okoreníme, nakoniec položíme vrstvu zemiakov. Prilejeme vývar, privedieme k varu, prikryjeme a dusíme domäkka (asi 1,5 hodiny). V našej kuchárke bolo okrem receptu Bavorský mäsový kotlík nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Baraní kotlík Bavorský steak II Hovädzí kotlíkový guláš Kapor na bavorský spôsob Kotlíkový guláš Kotlíkový guláš II Mexický paradajkový kotlík Polievka s mäsovými knedľami Šošovicový kotlík s rezancami bavorský mäsový kotlík, recept, hlavné jedlá |
|