Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím
Dusené teľacie mäsoKategória: hlavné jedlá, teľacie mäsoHodnotenie receptu:   Na recept dusené teľacie mäso potrebujeme tieto suroviny: • 350 g teľacieho mäsa • 1 cibuľa • 450 g konzervovaných paradajok • 165 ml konzervované paradajkovej šťavy • 3 mrkvy nakrájané • 1 kvaka • pol lyžičky sušeného drveného tymiánu • 1 lyžica kukuričnej múky • olej • 1 lyžica vody Recept dusené teľacie mäso pripravíme takto: Z mäsa odrežeme starostlivo všetok tuk z okrajov mäsa, mäso nakrájame na cca 2 cm kocky a opečieme na strednom ohni s cibuľou nakrájanou na klinky dohneda. Tuk potom z panvice odlejeme, do panvice pridáme scedené paradajky, paradajkovú šťavu a tymián, privedieme k varu a na miernom ohni dusíme pod pokrievkou 25 minút. Potom pridáme mrkvu nakrájanú na jednocentimetrové kúsky a kvaku (nahrubo nasekanú) a varíme ďalších 25 až 30 minút, až je zelenina chrumkavá. Múku rozmiešame so studenou vodou, zahustíme tým guláš a ešte chvíľu povaríme.
dusené teľacie mäso, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!