Recept
hovädzie na slanine pripravíme takto:
Mäso prešpikujeme polovicou dávky slaniny, osolíme okoreníme a opečieme na časti masti. Olúpanú a na plátky nakrájanú cibuľu opražíme na zvyšnej masti dozlata, mierne zalejeme vývarom, pridáme opečené mäso a roztlačené nové korenie, prikryjeme a mäso dusíme zvoľna do mäkka. Počas dusenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podľa potreby podlievame teplou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, rozmiešame a riadne povaríme. Potom ju precedíme cez hustý cedník, dosolíme a primiešame zvyšnú slaninu, pokrájanú na kocky a čiastočne roztopenou. Hovädzie na slanine podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.