KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je streda, 08. mája, meniny má: Ingrida Na recept pečený hovädzí krk potrebujeme tieto suroviny: • hovädzí krk • 2 cibule • masť • soľ • hladká múka • vývar Recept pečený hovädzí krk pripravíme takto:
Vo väčšom hrnci na masti mäso opečieme zo všetkých strán, potom ho vyberieme, do masti pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť. Vložíme späť už osolené mäso, ktoré chvíľku obraciame a pečieme. Asi po 5 minútach mäso podlejeme, zmiernime teplotu a prikryté dusíme asi 30 minút. Podľa potreby podlievame vývarom. Potom zložíme mäso z platne podľa potreby opäť podlejeme, vložíme aj s pokrievkou do predhriatej rúry a mäso za občasného polievania vypečenou šťavou upečieme do mäkka. Po upečení mäso vyberieme, šťavu prepasírujeme cez cedidlo, zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme. Pečený hovädzí krk podávame najlepšie s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pečený hovädzí krk nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bolonský hovädzí hrniec Bravčová krkovička so syrovou kôrkou Grilovaný hovädzí jazyk Hovädzí guláš Hovädzí guláš Jadran Hovädzí guláš s červenou fazuľou Hovädzí guláš s jablkami Hovädzí jazyk na smotane Hovädzí kotlíkový guláš Hovädzí perkelt II Hovädzí steak so zeleninou Hovädzí víkendový guláš Kôprová omáčka s hovädzím mäsom Lečo s pečeným bravčovým mäsom Paradajková omáčka s hovädzím mäsom Pastiersky koláč hovädzí Pečený losos na cibuli Pečený ostriež so zemiakmi Pečený pstruh s mandľami Pečený pstruh so slaninou, cesnakom a rozmarínom Pivárska krkovička Pivný guláš z hovädzích líčok Plnený kačací krk Roštenka so šunkou a pečeným vajcom Zapečené podkrkonošské mačičky Zapečený bravčový bôčik s hubami Zapečený hrach s kapustou Zapečený kapor so smotanou a kôprom Zapečený karfiol so slaninou Zapečený karfiol v syrovej omáčke Zapečený morčací rezeň Zapečený ostriež Zapečený pangasius Zapečený špenát so šunkou Zapečený zubáč s hubami pečený hovädzí krk, recept, hlavné jedlá |
|