KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept plnený kačací krk potrebujeme tieto suroviny: • 1 kožu z kačacieho krku • 30 g cibule • 1 kačacia pečeň • 1 žemľa • mlieko • 1 vajce • soľ • mleté čierne korenie • nové korenie • muškátový oriešok • majorán • masť Recept plnený kačací krk pripravíme takto:
Stiahnutú kožu z kačacieho krku umyjeme a na jednom konci zašijeme. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame na malé kocky pokrájanú pečeň a chvíľu podusíme. K vychladnutej pečeni pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym a novým korením, postrúhaným muškátovým orieškom a majoránom, pridáme vajce a dobre spolu premiešame. Kačací krk naplníme, zašijeme a pečieme na masti. Upečený a vychladnutý krk pokrájame na šikmé plátky a podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Plnený kačací krk nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bravčová krkovička so syrovou kôrkou Kapor plnený jablkami Pečený hovädzí krk Pivárska krkovička Plnený bôčik so špenátom Plnený bravčový bôčik Plnený zubáč Štedrovečerný plnený kapor Zapečené podkrkonošské mačičky Zeler plnený hubami Zeler plnený šunkou plnený kačací krk, recept, hlavné jedlá |
|