KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept bravčová krkovička so syrovou kôrkou potrebujeme tieto suroviny: • 500 g bravčovej krkovičky • 200 g nastrúhaného syra • 250 ml červeného vína • 40 ml koňaku • 2 paradajky • 4 strúčiky cesnaku • 100 ml olivového oleja • tuk na pečenie • lyžica nasekaného oregana • 1 čajová lyžička nasekanej šalvie • lyžica nasekanej bazalky • lyžica nastrúhanej citrónovej kôry Recept bravčová krkovička so syrovou kôrkou pripravíme takto:
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej zmiešame s nasekanými bylinkami, nastrúhanou citrónovou kôrou a koňakom a nalejeme na mäso. Marinujeme najmenej 12 hodín, pričom mäso viackrát obrátime. Tuk rozpálime v pekáči a opečieme v ňom mäso. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 220°C a pečieme asi 60 minút. Počas pečenia podlievame červeným vínom. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Pridáme k nim nadrobno nasekané vňate, nastrúhaný syr a premiešame. Zmesou potrieme upečené mäso a ešte 10 minút zapečieme. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bravčová krkovička so syrovou kôrkou nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Andaluzská bravčová pečeň Anglická bravčová pečeň Bavorská bravčová pečienka Bravčová panenka na cesnaku Bravčová panenka na slanine Bravčová panenka s holandskou omáčkou Bravčová panenka so slaninou Bravčová pečeň na cibuľke Bravčová pečeň na japonský spôsob Bravčová pečeň obalená cibuľou Krkovička na cibuli Krkovička na horčici Krkovička s jablkami a cibuľou Kuracie prsia so syrovou omáčkou Kuracie stehná s bylinkovou kôrkou Pikantná bravčová pečeň v alobale Pivárska krkovička Sedliacka bravčová bašta Taštičky so syrovou plnkou bravčová krkovička so syrovou kôrkou, recept, hlavné jedlá |
|