Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj

Plnený zubáč

Kategória: hlavné jedlá, ryby a vodné príšery

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plnený zubáč potrebujeme tieto suroviny:

   • 1,5 kg zubáča
   • 3 citróny
   • 50 g koreňovej petržlenu
   • 50 g cibule
   • korenie
   • soľ
   • 50 g slaniny
   • 1 lyžica maslové zápražky
   • 2 dcl hovädzieho vývaru
   • na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ
Recept plnený zubáč pripravíme takto:
Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citrónovej šťave z 3 citrónov so soľou, korením, strúhankou, cibuľou a petržlenom. Potom osušenú rybu vyplníme plnkou (surové mäso bez kože a kostí pomelieme a zmiešame s ostatnými surovinami), zošijeme, uložíme na pekáč, obložíme plátkami slaniny a za občasného podlievania vývarom, ktorý sme zahustili zápražkou, upečieme.





plnený zubáč, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!