![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 1,5 kg zubáča • 3 citróny • 50 g koreňovej petržlenu • 50 g cibule • korenie • soľ • 50 g slaniny • 1 lyžica maslové zápražky • 2 dcl hovädzieho vývaru • na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ Recept plnený zubáč pripravíme takto:
Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citrónovej šťave z 3 citrónov so soľou, korením, strúhankou, cibuľou a petržlenom. Potom osušenú rybu vyplníme plnkou (surové mäso bez kože a kostí pomelieme a zmiešame s ostatnými surovinami), zošijeme, uložíme na pekáč, obložíme plátkami slaniny a za občasného podlievania vývarom, ktorý sme zahustili zápražkou, upečieme. V našej kuchárke bolo okrem receptu Plnený zubáč nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Kapor plnený jablkami Plnený bôčik so špenátom Plnený bravčový bôčik Plnený kačací krk Rožmberský zubáč Štedrovečerný plnený kapor Zapečený zubáč s hubami Zeler plnený hubami Zeler plnený šunkou Zubáč na masle Zubáč na rasci Zubáč na šampiňónoch Zubáč s cibuľovou omáčkou plnený zubáč, recept, hlavné jedlá |
|