KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept štedrovečerný plnený kapor potrebujeme tieto suroviny: • 1 kapor • 100 g sušených sliviek • 100 g jadier vlašských orechov • 1 cibuľa • soľ • korenie • olej Recept štedrovečerný plnený kapor pripravíme takto:
Slivky krátko povaríme, vykôstkujeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Orechy tiež pomelieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme slivky a orechy, štipku soli a korenia a dobre premiešame. Kapra necháme vcelku, chrbát niekoľkokrát narežeme, osolíme a brušnú dutinu naplníme pripravenou zmesou. Potom kapra zašijeme a za občasného polievania olejom upečieme. Štedrovečerného nadievaného kapra podávame s tradičnou čiernou omáčkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Štedrovečerný plnený kapor nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Kapor dusený na korení a cesnaku Kapor na bavorský spôsob Kapor na cigánsky spôsob Kapor na hubách Kapor na sardele Kapor na sardeli so šampiňónmi Kapor na zelenine s klobásou Kapor plnený jablkami Kapor po Alsasku Kapor s mandľami Kapor so smotanou a hríbmi Kapor v syrovej omáčke Kapor vo farebnom cestíčku Kaukazský kapor Plnený bôčik so špenátom Plnený bravčový bôčik Plnený kačací krk Plnený zubáč Radenínský vianočný kapor Srbský kapor Vyprážaný kapor Zapečený kapor so smotanou a kôprom Zeler plnený hubami Zeler plnený šunkou štedrovečerný plnený kapor, recept, hlavné jedlá |
|