KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel Na recept pivárska krkovička potrebujeme tieto suroviny: • 600 g bravčovej krkovičky • 30 g cibule • 1 rajčinový pretlak • soľ • mleté korenie • 2 dcl piva • hladká múka Recept pivárska krkovička pripravíme takto:
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme, obalíme v hladkej múke a zprudka z oboch strán opečieme. Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na troche oleja, potom pridáme rajčiakový pretlak a necháme prevariť. Potom pridáme opečené mäso a dusíme, Podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme, do šťavy dáme pivo a povaríme. Podľa potreby môžeme zahustiť. Napokon vložíme späť mäso a ešte chvíľu podusíme. Podávame s opekanými zemiakmi. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pivárska krkovička nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bravčová krkovička so syrovou kôrkou Krkovička na cibuli Krkovička na horčici Krkovička s jablkami a cibuľou pivárska krkovička, recept, hlavné jedlá |
|