![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav Zapečený karfiol v syrovej omáčkeKategória: hlavné jedlá, zelenina a bezmäsité jedláHodnotenie receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • karfiol • zemiaky • sladká smotana • maslo • hladká múka • soľ • čierne korenie • 200 g tvrdého syra • mladá cibuľka Recept zapečený karfiol v syrovej omáčke pripravíme takto:
Vo vode povaríme karfiol. Do vymasteného pekáča naukladáme na polku rozkrojené zemiaky a dáme do rúry piecť. Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, vymiešame smotanou a vývarom z karfiolu. Do omáčky zamiešame viac ako polovicu nastrúhaného syra a miešame, kým nie je omáčka hladká a syr rozpustený. Potom osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak sú zemiaky upečené do mäkka, naukladáme na ne varený karfiol, zalejeme syrovou omáčkou, na povrch nasypeme zvyšok nastrúhaného syra a v rúre zapečieme do zlatista. Pri podávaní jednotlivé porcie zapečeného karfiolu posypeme nasekanou mladou cibuľkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zapečený karfiol v syrovej omáčke nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bravčový jazyk v citrónovej omáčke Fazuľa v paradajkovej omáčke Huby s cibuľou v smotanovej omáčke Kapor v syrovej omáčke Kuracie rezne v syrovej perinke Kuracie stehná v hríbovej omáčke Kurča v pivnej omáčke Kuskus s fazuľou v paradajkovej omáčke Lieň v smotanovej omáčke Losos v chrenovej omáčke Morská zmes v pikantnej omáčke Nesmaženy karfiol Obaľovaný vyprážaný karfiol Papriky plnené mäsom a ryžou v paradajkovej omáčke Rybie filé v pomarančovej omáčke Stratená vajcia v smotanovej omáčke Šošovicové bifteky s karfiolom Tvarohové guľky v jahodovej omáčke Zapečený bravčový bôčik s hubami Zapečený hrach s kapustou Zapečený kapor so smotanou a kôprom Zapečený karfiol so slaninou Zapečený morčací rezeň Zapečený ostriež Zapečený pangasius Zapečený špenát so šunkou Zapečený zubáč s hubami Zapekaný karfiol na taliansky spôsob zapečený karfiol v syrovej omáčke, recept, hlavné jedlá |
|