KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa Na recept hovädzí perkelt potrebujeme tieto suroviny: • 400 g hovädzieho mäsa • 250 ml kyslej smotany • 4 paradajky • 2 zeleninové papriky • 4 lyžice oleja • 2 cibule • 40 g hladkej múky • citrónová šťava • mäsový vývar • 1 lyžička mletej červenej papriky • soľ Recept hovädzí perkelt pripravíme takto:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Za stáleho miešania opražíme v rozpálenom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, speníme a zaprášime múkou. Opražíme a odstavíme. Potom primiešame mletú papriku a soľ, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme na rezance nakrájané papriky a zakryté dusíme. Neskôr pridáme olúpané a očistené paradajky a udusíme domäkka. Primiešame smotanu, privedieme do varu, odstavíme a podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Hovädzí perkelt II nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bolonský hovädzí hrniec Grilovaný hovädzí jazyk Hovädzí guláš Hovädzí guláš Jadran Hovädzí guláš s červenou fazuľou Hovädzí guláš s jablkami Hovädzí jazyk na smotane Hovädzí kotlíkový guláš Hovädzí steak so zeleninou Hovädzí víkendový guláš Kôprová omáčka s hovädzím mäsom Ostrý maďarský perkelt Paradajková omáčka s hovädzím mäsom Pastiersky koláč hovädzí Pečený hovädzí krk Pivný guláš z hovädzích líčok hovädzí perkelt ii, recept, hlavné jedlá |
|