KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept bolonský hovädzí hrniec potrebujeme tieto suroviny: • 350 g chudého mletého hovädzieho • 1 nasekaná cibuľa • 2 prelisované strúčiky cesnaku • 500 g umytých a na drobné kocky nakrájaných zemiakov,2 konzervy krájaných paradajok (cca 800 g) • 150 ml kuracieho vývaru • 1 lyžica jemného svetlohnedého cukru • 1 na tenké plátky nakrájané hľuza feniklu • 100 g mrazených fazuliek • najemno nastrúhaná kôra z 1 citróna • šťava z 1 citróna • soľ • čierne korenie Recept bolonský hovädzí hrniec pripravíme takto:
Do veľkého hrnca dáme mleté hovädzie, cibuľu a cesnak a na strednom plameni všetko za častého miešania smažíme 5 minút, až sa mleté mäso rozpadne na hrudky a rovnomerne zhnedne. Pridáme zemiaky, paradajky aj so šťavou, vývar, polovicu citrónovej kôry, cukor a trochu soli a korenia, zmes privedieme k varu, zmiernime teplotu, prikryjeme pokrievkou a 10 minút dusíme (počas tejto doby je raz či dvakrát zamiešame). Potom pridáme fenikel, mrazené fazuľky a citrónovú šťavu a prikryté dusíme ďalších cca 5 minút (kým zemiaky nezmäknú a fenikel s fazuľkami nie sú uvarené, ale stále chrumkavé). Podľa potreby dokoreníme. Jednotlivé porcie ozdobíme zvyšnou citrónovou kôrou, nasekanými lístkami feniklu a sladkolistou petržlenovou vňaťou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bolonský hovädzí hrniec nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Grilovaný hovädzí jazyk Hovädzí guláš Hovädzí guláš Jadran Hovädzí guláš s červenou fazuľou Hovädzí guláš s jablkami Hovädzí jazyk na smotane Hovädzí kotlíkový guláš Hovädzí perkelt II Hovädzí steak so zeleninou Hovädzí víkendový guláš Kôprová omáčka s hovädzím mäsom Paradajková omáčka s hovädzím mäsom Pastiersky koláč hovädzí Pečený hovädzí krk Pivný guláš z hovädzích líčok Zeleninový hrniec s klobásou bolonský hovädzí hrniec, recept, hlavné jedlá |
|