Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Bolonský hovädzí hrniec

Kategória: hlavné jedlá, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bolonský hovädzí hrniec potrebujeme tieto suroviny:

   • 350 g chudého mletého hovädzieho
   • 1 nasekaná cibuľa
   • 2 prelisované strúčiky cesnaku
   • 500 g umytých a na drobné kocky nakrájaných zemiakov,2 konzervy krájaných paradajok (cca 800 g)
   • 150 ml kuracieho vývaru
   • 1 lyžica jemného svetlohnedého cukru
   • 1 na tenké plátky nakrájané hľuza feniklu
   • 100 g mrazených fazuliek
   • najemno nastrúhaná kôra z 1 citróna
   • šťava z 1 citróna
   • soľ
   • čierne korenie
Recept bolonský hovädzí hrniec pripravíme takto:
Do veľkého hrnca dáme mleté ​​hovädzie, cibuľu a cesnak a na strednom plameni všetko za častého miešania smažíme 5 minút, až sa mleté ​​mäso rozpadne na hrudky a rovnomerne zhnedne. Pridáme zemiaky, paradajky aj so šťavou, vývar, polovicu citrónovej kôry, cukor a trochu soli a korenia, zmes privedieme k varu, zmiernime teplotu, prikryjeme pokrievkou a 10 minút dusíme (počas tejto doby je raz či dvakrát zamiešame). Potom pridáme fenikel, mrazené fazuľky a citrónovú šťavu a prikryté dusíme ďalších cca 5 minút (kým zemiaky nezmäknú a fenikel s fazuľkami nie sú uvarené, ale stále chrumkavé). Podľa potreby dokoreníme. Jednotlivé porcie ozdobíme zvyšnou citrónovou kôrou, nasekanými lístkami feniklu a sladkolistou petržlenovou vňaťou.





bolonský hovädzí hrniec, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!