![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 4 kusy pangasia • zemiaky • 1 väčšia mrkva • 1 menšia pór • 200 g kyslej smotany • 150 g bieleho jogurtu • 1 vajce • soľ • mleté čierne korenie • sušená bazalka • korenie na ryby • mletá rasca • sezamové semienko • olivový olej Recept zapečený pangasius pripravíme takto:
Pór pokrájame, mrkvu nastrúhame nahrubo a na rozpálenom oleji krátko osmažíme. Pekáč vymastíme olejom, nasypeme do neho zemiaky nakrájané na kúsky, osolíme a posypeme rascou, na ne rozložíme z oboch strán osolenej filety, posypeme korením na ryby, poukladáme osmaženú zeleninu, priklopíme, dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 200°C. Smotanu, jogurt a vajcia zmiešame, jemne osolíme, okoreníme a vmiešame 1-2 lyžičky bazalky. Po 20 minútach pekáč vyberieme z rúry a jeho obsah zalejeme rozmiešanou zmesou, posypeme sezamom, znovu prikryjeme a vrátime do rúry. Po 30 minútach odklopíme a pečieme do asi 10 minút dozlatista. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zapečený pangasius nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Pangasius na pytliacky spôsob Pangasius na zázvore Zapečený bravčový bôčik s hubami Zapečený hrach s kapustou Zapečený kapor so smotanou a kôprom Zapečený karfiol so slaninou Zapečený karfiol v syrovej omáčke Zapečený morčací rezeň Zapečený ostriež Zapečený špenát so šunkou Zapečený zubáč s hubami zapečený pangasius, recept, hlavné jedlá |
|