Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava
Bravčové dusené na piveKategória: hlavné jedlá, bravčové mäsoHodnotenie receptu: Na recept bravčové dusené na pive potrebujeme tieto suroviny: • 800 g vykosteného bravčového pliecka • 4 cibule • 0,5 l piva (najlepšie ľahký svetlý ležiak) • 3 lyžice olivového oleja • 2 lyžice hladkej múky • 4 lyžice masla • soľ • mleté čierne korenie • mletá paprika • bobkový list • tymian Recept bravčové dusené na pive pripravíme takto: Mäso zbavíme blán, nakrájame na kocky o priemere asi 5 cm, obalíme ich v múke zmiešanej so soľou, korením a paprikou a sprudka osmažíme vo veľkom hrnci na rozohriatom oleji a potom ich vyberieme. Na panvici na polovici masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ju aj s tukom do hrnca, pridáme ešte bobkový list a tymián, zalejeme pivom a necháme prejsť varom. Potom pridáme kocky mäsa, premiešame a na miernom ohni za občasného miešania dusíme asi hodinu. Nakoniec vyberieme bobkový list a zahustíme zápražkou zo zvyšku múky a masla. Bravčové dusené na pive podávame so žemľovými alebo zemiakovými knedľami.
bravčové dusené na pive, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!