![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 06. júna, meniny má: Norbert ![]() • 4 plátky teľacej pečene • 4 tenké plátky anglickej slaniny • 40 g masti • rovná lyžice hladkej múky • petržlenová vňať • citrón • worcester • 1,5 dcl vývaru z kostí • soľ Recept anglická teľacia pečeň pripravíme takto:
Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme po oboch stranách na rozohriatom masti súčasne s plátkami slaniny. Opečené plátky pečene majú byť vnútri ružové. Pečeň preložíme na nahriate taniere a poukladáme slaninou. Sadlo od opekania poprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, rozmiešame a varíme, až šťava zhustne a oddeľuje sa tuk. Šťavu osolíme, pridáme worcester a nasekanú petržlenovú vňať a podlejeme jej pečeň. Pečeň pokladieme dieliky citróna a podávame s opečenými zemiakmi. V našej kuchárke bolo okrem receptu Anglická teľacia pečeň nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Andaluzská bravčová pečeň Anglická bravčová pečeň Anglická šťuka Arabská hovädzia pečeň Barania pečeň po albánsku (arnavut ciğeri) Bravčová pečeň na cibuľke Bravčová pečeň na japonský spôsob Bravčová pečeň obalená cibuľou Cukety plnené kuracou pečeňou Čertovská kuracia pečeň Dusená teľacia pečeň Dusená teľacia pečeň so slaninou Husacia pečeň Hydinová pečeň na cibuli Hydinová pečeň na ihle Hydinová pečeň na kari Hydinová pečeň na mede Hydinová pečeň na pikantný spôsob Kuracia pečeň na cesnaku Kuracia pečeň po gruzínsku Kuracia pečeň v zemiakových plackách Pečeň po berlínsku Pečená kuracia pečeň Pečeňová omáčka Pečeňová sekaná Pečeňový guláš Pečeňový koláč Pečeňový koláč II Pikantná barania pečeň v alobale Pikantná bravčová pečeň v alobale Pikantná hydinová pečeň v alobale Pikantná telacia pečeň v alobale Rolovaná teľacia pečienka Sedliacka pečeň Stratená kuracia pečeň Teľacia pečeň na japonský spôsob Teľacia pečeň po benátsku Teľacia pečeň s cibuľou Teľacia pečienka na masle Teľacia roláda Tirolská pečeň Zapečená kuracia pečeň anglická teľacia pečeň, recept, hlavné jedlá |
|