KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept cukety plnené kuracou pečeňou potrebujeme tieto suroviny: • 3 cukety • 500 g kuracích pečienok • 1 väčšia cibuľa • 6 paradajok • 2 lyžice olivového oleja • 1 lyžica kečupu • 1 lyžička vegety • 3–4 strúčiky cesnaku • soľ • mleté čierne korenie • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate • 200 g nastrúhaného eidamu Recept cukety plnené kuracou pečeňou pripravíme takto:
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané pečienky a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou vydlabeme dužinu, nakrájame na kocky a pridáme k orestovaným pečienkam. Vydlabané cukety hneď osolíme, aby pustili šťavu. Pečienky ochutíme kečupom, korením a vegetou, pridáme paradajky nakrájané na kolieska a dusíme. Potom pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a 2/3 nastrúhaného eidamu. Úplne na záver osolíme, premiešame a odstavíme z ohňa. Pripravené cukety pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút. Predpečené cukety vyberieme, naplníme zmesou a pečieme ešte 30 minút. Pred dopečením povrch posypeme zvyšným syrom a necháme 5 minút dopiecť dozlata. V našej kuchárke bolo okrem receptu Cukety plnené kuracou pečeňou nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Belgické plnené zemiaky Cukety plnené kuskusom Fašírky plnené vajcom Hovädzie závitky plnené slaninkou Karbonátky plnené hermelínom Karbonátky plnené mozzarellou Karbonátky plnené syrom a anglickou slaninou Karbonátky plnené šampiňónmi Kelové listy plnené ryžou Kuracie prsia plnené bryndzovou zmesou Mäsové guľky plnené syrom Papriky plnené mäsom a ryžou v paradajkovej omáčke Pečené zemiaky plnené bryndzou Plnené bravčové rezne Plnené cibule Plnené cukety Plnené kapustné listy Plnené morčacie prsia Plnené papriky s paradajkovou omáčkou Plnené prírodné rezne Plnené teľacie stehno Plnené zapečené klobásy Zapekaný nákyp z cukety Zemiakové knedle plnené hubami cukety plnené kuracou pečeňou, recept, hlavné jedlá |
|