Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav
Pečené mladé jarabiceKategória: hlavné jedlá, divinaHodnotenie receptu:   Na recept pečené mladé jarabice potrebujeme tieto suroviny: • 2 mladé jarabice • 200 g slaniny • 200 g masla • 5 lyžíc vývaru • pár vetvičiek šalvie • soľ • 1 lyžica citrónovej šťavy Recept pečené mladé jarabice pripravíme takto: Jarabice ošklbeme, opálime, vypitveme, opláchneme a poriadne osušíme. Každú jarabicu natrieme soľou a dovnútra vložíme dve až tri vetvičky šalvie (pokiaľ možno čerstvé). Slaninu nakrájame na tenké plátky, ktorými potom celé jarabice obtočíme a upevníme všetko špáradlami. Vložíme do pekáča, zalejeme polovicou rozpusteného masla a pečieme pri 200°C asi pol hodiny. Počas pečenia je často polievame maslom s výpekom. Z upečených jarabíc zložíme slaninu a vytiahneme vetvičky šalvie. Zvyšné maslo vymiešame s citrónovou šťavou, jarabice na prsiach do kríža prerežeme a do rezu vložíme citrónovej maslo. K vypečenej šťave pridáme vývar a zavaríme. Pečené jarabice uložené na mise zalejeme polovicou šťavy a zvyšnú dáme do omáčnika.
pečené mladé jarabice, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!