Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava
Kuracie prsia plnené bryndzovou zmesouKategória: hlavné jedlá, hydinové mäsoHodnotenie receptu: Na recept kuracie prsia plnené bryndzovou zmesou potrebujeme tieto suroviny: • 2 kuracie prsia • 100 g slaniny • 125 g bryndze • 1 väčšia cibuľa • 100 ml hydinového vývaru • 50 ml bieleho vína • olej • soľ • korenie • pažítka • petržlenová vňať • ligurček • čerstvý tymián Recept kuracie prsia plnené bryndzovou zmesou pripravíme takto: Na troške oleja orestujeme nakrájanú cibuľu spolu so slaninou, preložíme do misky a necháme vychladnúť. Potom primiešame bryndzu a nasekané bylinky. Do pŕs vytvoríme nožom vrecká, ktoré naplníme pripravenou zmesou, okraje pritlačíme a zopneme ihlami (alebo oviažeme špagátom). Zvonku osolíme a bohato okoreníme. Na panvici (mala by byť vhodná do rúry) po slanine s cibuľou rozpálime trochu oleja a prsia na ňom opečieme zo všetkých strán. Potom prilejeme víno, necháme skoro všetko odpariť, zalejeme vývarom, do ktorého prihodíme pár vetvičiek tymiánu, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a za občasného prelievania výpekom dopečieme (asi 15 minút).
kuracie prsia plnené bryndzovou zmesou, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!