KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept bylinkový rezeň v cesnakovom oleji potrebujeme tieto suroviny: • 4 plátky kuracích pŕs • 8 strúčikov cesnaku • 1-2 vajcia • 250 ml smotany • strúhanka • olej • mlieko • soľ • korenie • maslo • bylinky (napríklad pažítka + petržlen + majoránka + ligurček + rozmarín) Recept bylinkový rezeň v cesnakovom oleji pripravíme takto:
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so smotanou, podľa potreby rozriedime mliekom a vzniknutou hmotou obalíme rezne, vložíme do nasekaných byliniek zmiešaných so strúhankou (strúhanku riadne pritlačíme na mäso) a vyprážame po oboch stranách dozlata na cesnakovom oleji (ten pripravíme tak, že necháme rozohriať potrebné množstvo oleja na smaženie a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do neho olúpané a rozdrvené strúčiky cesnaku, opražíme do zlatistej farby a vyberieme je). Každý ešte horúci rezeň poukladáme tenkým plátkom masla a ihneď podávame. Bylinkový rezeň v cesnakovom oleji podávame najlepšie s varenými zemiakmi. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bylinkový rezeň v cesnakovom oleji nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Anglický rezeň Belehradský bravčový rezeň Bravčový prírodný rezeň s horčicou Bravčový rezeň Bravčový rezeň Ondráš Bravčový rezeň s ementálom Bravčový rezeň s holandskou omáčkou Bravčový rezeň so slivkami Cigánsky rezeň Černohorský rezeň Holandský rezeň Holandský rezeň II Kráľovský holandský rezeň Kurací rezeň Cordon bleu Kuracie rezne v cesnakovom cestíčku Loštický rezeň Novohradský rezeň Parížsky rezeň Pavlišovský rezeň Prírodný bravčový rezeň s orechmi Sekaný rezeň so syrom Študentský rezeň Viedenský rezeň Zámocký rezeň Zapečený morčací rezeň Židovský rezeň bylinkový rezeň v cesnakovom oleji, recept, hlavné jedlá |
|