Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav

Francúzska cibuľová polievka

Kategória: polievky, zelenina a bezmäsité jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francúzska cibuľová polievka potrebujeme tieto suroviny:

   • 900 g cibule
   • 7 lyžíc olivového oleja
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 2 lyžice hladkej múky
   • 2,3 l hydinového vývaru
   • 200 ml červeného vína
   • 1,5 lyžičky soli
   • čerstvo mleté ​​čierne korenie
   • 16 hrubých krajcov bagety
   • 60 g strúhaného Gruyére
Recept francúzska cibuľová polievka pripravíme takto:
Zmiešame 3 lyžice olivového oleja s roztlačeným cesnakom, zakryjeme a necháme stáť. Zvyšok oleja rozpálime v ťažkom hrnci a asi 20 minút opatrne dusíme plátky cibule do zlatista. Rúru predhrejeme na 200°C. Do cibule zamiešame múku, pridáme vývar, víno​​, soľ a trochu čierneho korenia. Uvedieme do varu, potom zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 15 minút. Medzitým potrieme plátky bagety po oboch stranách zmesou cesnaku a oleja, narovnáme na plech a pečieme asi 10 minút do chrumkava. Do každého taniera vložíme dva krajce bagety, prelejeme polievkou, posypeme Gruyère a podávame so zvyšnou opečenou bagetou.





francúzska cibuľová polievka, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!