KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav Na recept francúzska cibuľová polievka potrebujeme tieto suroviny: • 900 g cibule • 7 lyžíc olivového oleja • 2 strúčiky cesnaku • 2 lyžice hladkej múky • 2,3 l hydinového vývaru • 200 ml červeného vína • 1,5 lyžičky soli • čerstvo mleté čierne korenie • 16 hrubých krajcov bagety • 60 g strúhaného Gruyére Recept francúzska cibuľová polievka pripravíme takto:
Zmiešame 3 lyžice olivového oleja s roztlačeným cesnakom, zakryjeme a necháme stáť. Zvyšok oleja rozpálime v ťažkom hrnci a asi 20 minút opatrne dusíme plátky cibule do zlatista. Rúru predhrejeme na 200°C. Do cibule zamiešame múku, pridáme vývar, víno, soľ a trochu čierneho korenia. Uvedieme do varu, potom zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 15 minút. Medzitým potrieme plátky bagety po oboch stranách zmesou cesnaku a oleja, narovnáme na plech a pečieme asi 10 minút do chrumkava. Do každého taniera vložíme dva krajce bagety, prelejeme polievkou, posypeme Gruyère a podávame so zvyšnou opečenou bagetou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Francúzska cibuľová polievka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Babičkina cibuľová polievka Cibuľová krémová polievka s feniklom a šampiňónmi Cibuľová polievka po francúzsky Francúzska hovädzia polievka Francúzska hrášková polievka Francúzska hubová polievka Francúzska kapustnica Francúzska kuracia polievka Francúzska kuracia polievka Francúzska pstruhová polievka Francúzska zemiaková polievka Parížska cibuľová polievka Starofrancúzska polievka zo pstruhov Toskánska cibuľová polievka francúzska cibuľová polievka, recept, polievky |
|