KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept špargľové rizoto potrebujeme tieto suroviny: • 500 g zelenej špargle • 1,5 litra vody • tymián • 1 lyžica olivového oleja • 2 lyžice masla • 1 šalotka • 400 g ryže arborio • 150 ml suchého bieleho vína • 1 lyžička citrónovej kôry • soľ • 100 g mascarpone • 100 g strúhaného parmezánu • 2 lyžičky citrónovej šťavy • čerstvá šalvia Recept špargľové rizoto pripravíme takto:
Špargľu ošúpeme a z každého výhonku odrežeme hornú tretinu so špičkou. Spodné časti pokrájame na menšie kúsky, zalejeme 1,5 l vody, pridáme tymián a povaríme 8-10 minút. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom krátko špičky špargle, podlejeme trochou chřestového vývaru a povaríme asi 4 minúty. V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú šalotku, orestujeme, pridáme ryžu a krátko (asi minútu) opražíme. Potom prilejeme víno a necháme odpariť. Postupne pridávame vývar a stále miešame. Po 10 minútach pridáme varenú špargľu z vývaru a kôru. Stále miešame a prilievame vývar, rizoto varíme ešte ďalších 6-8 minút. Hotové rizoto osolíme, pridáme mascarpone, parmezán, šťavu, špičky špargle a natrhanú šalviu. V našej kuchárke bolo okrem receptu Špargľové rizoto nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Báčske rizoto Bravčové rizoto Čerešňové rizoto Hubové rizoto Jahodové rizoto Karí rizoto so sójovými kockami Kuracie rizoto Rizoto s kuriatkami Rizoto s pórom a arašidami Srbské rizoto Šafránové rizoto Šampiňónové rizoto Talianske rizoto s čakankou Tekvicové rizoto Teľacie rizoto Zeleninové rizoto špargľové rizoto, recept, hlavné jedlá |
|