Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Špargľové rizoto

Kategória: hlavné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept špargľové rizoto potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g zelenej špargle
   • 1,5 litra vody
   • tymián
   • 1 lyžica olivového oleja
   • 2 lyžice masla
   • 1 šalotka
   • 400 g ryže arborio
   • 150 ml suchého bieleho vína
   • 1 lyžička citrónovej kôry
   • soľ
   • 100 g mascarpone
   • 100 g strúhaného parmezánu
   • 2 lyžičky citrónovej šťavy
   • čerstvá šalvia
Recept špargľové rizoto pripravíme takto:
Špargľu ošúpeme a z každého výhonku odrežeme hornú tretinu so špičkou. Spodné časti pokrájame na menšie kúsky, zalejeme 1,5 l vody, pridáme tymián a povaríme 8-10 minút. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom krátko špičky špargle, podlejeme trochou chřestového vývaru a povaríme asi 4 minúty. V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú šalotku, orestujeme, pridáme ryžu a krátko (asi minútu) opražíme. Potom prilejeme víno a necháme odpariť. Postupne pridávame vývar a stále miešame. Po 10 minútach pridáme varenú špargľu z vývaru a kôru. Stále miešame a prilievame vývar, rizoto varíme ešte ďalších 6-8 minút. Hotové rizoto osolíme, pridáme mascarpone, parmezán, šťavu, špičky špargle a natrhanú šalviu.





špargľové rizoto, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!