KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 23. apríla, meniny má: Vojtech Na recept jahodové rizoto potrebujeme tieto suroviny: • 300 g ryže arborio • 400 g jahôd • 2 jarné cibuľky • 2 lyžice masla • 1 dcl bieleho vína • soľ • cca 800 ml zeleninového vývaru • trocha strúhaného parmezánu • trocha vaječného likéru • čerstvé jahody na ozdobu Recept jahodové rizoto pripravíme takto:
Jarné cibuľky očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na masle. Pridáme k nim ryžu, zamiešame a približne 1 minútu za stáleho miešania opražíme. Potom prilejeme biele víno, pridáme nakrájané jahody s troškou soli a necháme vyvariť. Potom prilievame po častiach zeleninový vývar, pričom ryžu miešame a tekutinu nechávame vždy vyvariť (postupujeme po naberačkách). Tento postup opakujeme tak dlho, kým nie je ryža hotová. Porcie jahodového rizota posypeme jemne nastrúhaným parmezánom, pokvapkáme vaječným likérom a ozdobíme čerstvou jahodou a ihneď podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Jahodové rizoto nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Báčske rizoto Bravčové rizoto Čerešňové rizoto Hubové rizoto Jahodové knedle Karí rizoto so sójovými kockami Kuracie rizoto Rizoto s kuriatkami Rizoto s pórom a arašidami Srbské rizoto Šafránové rizoto Šampiňónové rizoto Špargľové rizoto Talianske rizoto s čakankou Tekvicové rizoto Teľacie rizoto Zeleninové rizoto jahodové rizoto, recept, hlavné jedlá |
|