KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa Na recept čerešňové rizoto potrebujeme tieto suroviny: • 400 g ryže • 500 g čerešní • 1 zväzok jarnej cibuľky • 1 lyžica olivového oleja • 1,25 l zeleninového vývaru • 5 lyžíc smotany na šľahanie • soľ • korenie • tvrdý syr (parmezán) Recept čerešňové rizoto pripravíme takto:
Čerešne zbavíme stopiek, opláchneme, vykôstkujte a na rozohriatom oleji krátko osmažíme. Potom pridáme ryžu, osolíme a okoreníme, premiešame, zalejeme 200 ml vývaru a za stáleho miešania necháme odpariť. Až ryža vsiakne vývar, pridávame po častiach ďalší vývar a vždy ho necháme vsiaknuť (celkovo asi 20 minút). Jarné cibuľky očistíme, nakrájame nadrobno a 5 minút pred koncom varu pridáme spolu so smotanou k rizote. Porcie čerešňového rizota posypeme hoblinkami parmezánu a ihneď podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Čerešňové rizoto nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Báčske rizoto Bravčové rizoto Čerešňové knedle Čerešňové knedle s kokosom Čerešňové knedle z tvarohového cesta Čerešňové knedličky s tvarohom Hubové rizoto Jahodové rizoto Karí rizoto so sójovými kockami Kuracie rizoto Rizoto s kuriatkami Rizoto s pórom a arašidami Srbské rizoto Šafránové rizoto Šampiňónové rizoto Špargľové rizoto Talianske rizoto s čakankou Tekvicové rizoto Teľacie rizoto Zeleninové rizoto čerešňové rizoto, recept, hlavné jedlá |
|