KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept uhorská kapustnica potrebujeme tieto suroviny: • 300 g paprikovej klobásy • 300 g kyslej kapusty • 4 zemiaky • 2 lyžice masti • 1 cibuľa • 2-3 lyžice polohrubej múky • 1 lyžica mletej papriky • trocha mletého alebo drvenej rasce • 1 kocka masoxu alebo hovädzieho bujónu • 2 strúčiky cesnaku • soľ • čierne korenie • 200 ml kyslej smotany Recept uhorská kapustnica pripravíme takto:
Cibuľu ošúpeme, nasekáme ju na drobné kocky a opražíme na rozohriatej masti. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu aj s nálevom, osolíme, okoreníme a okoreníme trochou rasce. Podusené kapustu zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu a mletú papriku. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme ich v osolenej vode v inom hrnci. K kapusta dáme variť klobásu nakrájanú na tenké kolieska a zahustíme múkou, ktorú rozmiešame v troške studenej vody. Do polievky vlejeme zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili, a podľa chuti pridáme buď sladkú alebo pálivú mletú papriku. Nakoniec polievku podľa chuti prisolíme a okoreníme, dochutíme cesnakom a na tanieroch doplníme porcie kopčekom kyslej smotany a zelenou petržlenovou vňaťou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Uhorská kapustnica nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Cigánska kapustnica Francúzska kapustnica Kapustnica s klobásou Mazurská kapustnica Oravská kapustnica Pikantná kapustnica Pohronská kapustnica Pohronská kapustnica Polnočná kapustnica Staročeská kapustnica s klobásou Uhorská polievka uhorská kapustnica, recept, polievky |
|