Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Pohronská kapustnica

Kategória: polievky, bravčové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pohronská kapustnica potrebujeme tieto suroviny:

   • 1 menšie bravčové koleno
   • 0,5 kg kyslej kapusty
   • 1 cibuľa
   • 20 g sušených húb
   • 2 strúčiky cesnaku
   • soľ
   • rasca
   • mleté čierne korenie
   • 2 lyžice masti
   • 2 lyžice hladkej múky
   • 1 lyžica mletej červenej papriky
   • 200 ml mlieka
   • 200 g kyslej smotany
Recept pohronská kapustnica pripravíme takto:
Koleno umyjeme, kožu viackrát narežeme, vložíme do hrnca, zalejeme litrom vody, posolíme a uvaríme domäkka. K takmer uvarenému kolenu pridáme kapustu, huby, pretlačený cesnak, rascu a korenie a dovaríme. Potom koleno vyberieme, kožu odstránime a mäso oberieme od kosti a nakrájame. Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme múku a urobíme zápražku. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, zalejeme mliekom, premiešame, vlejeme do kapustnice a pri miernej teplote varíme asi 15 minút. Nakoniec do kapustnice vložíme mäso. Pohronskú kapustnicu podávame s kopčekom kyslej smotany.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Pohronská kapustnica nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Cigánska kapustnica   Francúzska kapustnica   Kapustnica s klobásou   Mazurská kapustnica   Oravská kapustnica   Pikantná kapustnica   Pohronská kapustnica   Polnočná kapustnica   Staročeská kapustnica s klobásou   Uhorská kapustnica  


pohronská kapustnica, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!