KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept pohronská kapustnica potrebujeme tieto suroviny: • 1 menšie bravčové koleno • 0,5 kg kyslej kapusty • 1 cibuľa • 20 g sušených húb • 2 strúčiky cesnaku • soľ • rasca • mleté čierne korenie • 2 lyžice masti • 2 lyžice hladkej múky • 1 lyžica mletej červenej papriky • 200 ml mlieka • 200 g kyslej smotany Recept pohronská kapustnica pripravíme takto:
Koleno umyjeme, kožu viackrát narežeme, vložíme do hrnca, zalejeme litrom vody, posolíme a uvaríme domäkka. K takmer uvarenému kolenu pridáme kapustu, huby, pretlačený cesnak, rascu a korenie a dovaríme. Potom koleno vyberieme, kožu odstránime a mäso oberieme od kosti a nakrájame. Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme múku a urobíme zápražku. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, zalejeme mliekom, premiešame, vlejeme do kapustnice a pri miernej teplote varíme asi 15 minút. Nakoniec do kapustnice vložíme mäso. Pohronskú kapustnicu podávame s kopčekom kyslej smotany. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pohronská kapustnica nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Cigánska kapustnica Francúzska kapustnica Kapustnica s klobásou Mazurská kapustnica Oravská kapustnica Pikantná kapustnica Pohronská kapustnica Polnočná kapustnica Staročeská kapustnica s klobásou Uhorská kapustnica pohronská kapustnica, recept, polievky |
|