KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel Na recept pohronská kapustnica potrebujeme tieto suroviny: • 1 menšie bravčové koleno • 0,5 kg kyslej kapusty • 20 g sušených húb • 2 lyžice masti • 1 cibuľa • 2 lyžice hladkej múky • 1 lyžice mletej červenej papriky • 200 ml mlieka • 200 g kyslej smotany • 2 strúčiky cesnaku • soľ • rasca • mleté čierne korenie Recept pohronská kapustnica pripravíme takto:
Koleno umyte, kožu viackrát narežte, vložte do hrnca, zalejte litrom vody, posoľte a uvarte domäkka. K takmer uvarenému kolenu pridajte kapustu, umyté huby, pretlačený cesnak, rascu, korenie a dovarte. Koleno vyberte, kožu odstráňte a mäso oberte od kosti. Na masti opražte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte múku a urobte zápražku. Odstavte, vmiešajte mletú papriku, zalejte mliekom, premiešajte a vlejte do kapustnice. Pri miernej teplote varte asi 15 minút. Nakoniec do kapustnice vložte mäso, rozdeľte na taniere a podávajte s kopčekom kyslej smotany. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pohronská kapustnica nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Cigánska kapustnica Francúzska kapustnica Kapustnica s klobásou Mazurská kapustnica Oravská kapustnica Pikantná kapustnica Pohronská kapustnica Polnočná kapustnica Staročeská kapustnica s klobásou Uhorská kapustnica pohronská kapustnica, recept, polievky |
|