KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept francúzska roštenka potrebujeme tieto suroviny: • 700 g roštenky • 1 lyžica smotany • 1 lyžica octu • 1 červená cibuľa • maslo • lyžica masti • 14 g kapár • lyžica zelenej petržlenovej vňate • soľ Recept francúzska roštenka pripravíme takto:
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán natenko a posolíme. Kapary nakrájame nadrobno a spolu s nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a cibuľou opražíme na masle. Tým potrieme plátky z roštenky, zvinieme, zaviažme a v nádobe s 1 lyžicou masti udusíme domäkka. Potom do šťavy pridáme 1 lyžicu octu a smotany. Pred podávaním niť odstránime, mäso nakrájame a polejeme omáčkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Francúzska roštenka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Debrecínska roštenka Domáca hovädzia roštenka Hovädzia roštenka na zelenine Kaukazská roštenka Labužnícka roštenka Lomnická roštenka Maďarská roštenka Pastierska roštenka Roštenka na hubách Roštenka na maďarský spôsob Roštenka na znojemský spôsob Roštenka so šunkou a pečeným vajcom Zámocká roštenka francúzska roštenka, recept, hlavné jedlá |
|