KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept debrecínska roštenka potrebujeme tieto suroviny: • 400 g hovädzej roštenky • 50 g šunky • 100 g húb • 1 lyžica kyslej lahôdkovej smotany • 2 paradajky • 2 zeleninové papriky • 1 štipľavá paprička • 1 cibuľa • 50 g masti • 20 g hladkej múky • mäsový vývar • soľ • mleté čierne korenie • nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať Recept debrecínska roštenka pripravíme takto:
Roštenky nakrájame na plátky, jemne naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme, poprášime múkou a z oboch strán opečieme na masti. Potom odložíme do tepla. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šunku nakrájanú na rezance, nakrájané huby a papriky bez jadrovníkov. Opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme roštenky, nakrájané paradajky a nasekanú štipľavú papričku a dusíme domäkka. Hotové roštenky pokvapkáme smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Debrecínska roštenka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Domáca hovädzia roštenka Francúzska roštenka Hovädzia roštenka na zelenine Kaukazská roštenka Labužnícka roštenka Lomnická roštenka Maďarská roštenka Pastierska roštenka Roštenka na hubách Roštenka na maďarský spôsob Roštenka na znojemský spôsob Roštenka so šunkou a pečeným vajcom Zámocká roštenka debrecínska roštenka, recept, hlavné jedlá |
|