Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Debrecínska roštenka

Kategória: hlavné jedlá, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept debrecínska roštenka potrebujeme tieto suroviny:

   • 400 g hovädzej roštenky
   • 50 g šunky
   • 100 g húb
   • 1 lyžica kyslej lahôdkovej smotany
   • 2 paradajky
   • 2 zeleninové papriky
   • 1 štipľavá paprička
   • 1 cibuľa
   • 50 g masti
   • 20 g hladkej múky
   • mäsový vývar
   • soľ
   • mleté čierne korenie
   • nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
Recept debrecínska roštenka pripravíme takto:
Roštenky nakrájame na plátky, jemne naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme, poprášime múkou a z oboch strán opečieme na masti. Potom odložíme do tepla. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šunku nakrájanú na rezance, nakrájané huby a papriky bez jadrovníkov. Opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme roštenky, nakrájané paradajky a nasekanú štipľavú papričku a dusíme domäkka. Hotové roštenky pokvapkáme smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou.





debrecínska roštenka, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!