![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela ![]() • 400 g hovädzej roštenky • 100 g údenej klobásy • 150 g údeného syra • 2 lyžice kečupu • 2 cibule • 20 g hladkej múky • 50 g masti • mäsový vývar • soľ • mleté čierne korenie • nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať Recept pastierska roštenka pripravíme takto:
Maso nakrájíme na rezne, jemne naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme v rozpálenej masti. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a olúpanú klobásu nakrájanú na kolieska, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a dusíme domäkka. Až bude mäso mäkké, preložíme do ohňovzdornej misy, posypeme nastrúhaným syrom, pokvapkáme kečupom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Zapečené roštenky posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pastierska roštenka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Debrecínska roštenka Domáca hovädzia roštenka Francúzska roštenka Hovädzia roštenka na zelenine Kaukazská roštenka Labužnícka roštenka Lomnická roštenka Maďarská roštenka Roštenka na hubách Roštenka na maďarský spôsob Roštenka na znojemský spôsob Roštenka so šunkou a pečeným vajcom Zámocká roštenka pastierska roštenka, recept, hlavné jedlá |
|