KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept labužnícka roštenka potrebujeme tieto suroviny: • 4 rezne hovädzej roštenky po 150 g • 1 kyslá uhorka • 100 g čerstvých šampiňónov • 0,5 dcl bieleho vína • 4 lyžice kečupu • 2 dcl smotany na šľahanie • 40 g masla • olej • soľ • mleté čierne korenie Recept labužnícka roštenka pripravíme takto:
Očistené a odblanené mäso jemne naklepeme, potrieme olejom a necháme 1 deň v chladničke. V horúcom oleji rezne opečieme z oboch strán tak, aby vnútri zostali ešte ružové, posolíme a uložíme na teplé taniere. Do tuku z opekania pridáme maslo, nakrájanú uhorku a šampiňóny a opražíme, zalejeme bielym vínom a kečupom a povaríme. Potom vmiešame ušľahanú smotanu, prehrejeme a nalejeme na roštenky. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakmi. V našej kuchárke bolo okrem receptu Labužnícka roštenka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Debrecínska roštenka Domáca hovädzia roštenka Francúzska roštenka Hovädzia roštenka na zelenine Kaukazská roštenka Lomnická roštenka Maďarská roštenka Pastierska roštenka Roštenka na hubách Roštenka na maďarský spôsob Roštenka na znojemský spôsob Roštenka so šunkou a pečeným vajcom Zámocká roštenka labužnícka roštenka, recept, hlavné jedlá |
|