![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 1,2 kg baranieho pleca • 3 cibule • 2 strúčiky cesnaku • 250 ml vody • 3 lyžice oleja • 1 lyžička mletého zázvoru • soľ • štipka šafranu • vňať koriandra • voda • 2 citróny • 1/3 hrnčeka olív Recept baraní kotlík pripravíme takto:
Do kotlíka dáme olej, zázvor, soľ, šafran, drvený cesnak a za neustáleho trenia a miešania prilievame vodu, až získame kašu podobnú majonéze. Pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu, mäso nakrájané na väčšie kocky a nasekaný koriander a dáme na prudký oheň. Dolejeme vriacou vodou (len toľko, aby mäso bolo takmer zakryté), rýchlo privedieme k varu a dusíme. Až je mäso mäkké a šťava zhustne, pridáme na kúsky nakrájané citróny a olivy a podusíme. Baraní kotlík podávame s ryžu. Citróny by mali byť malé zelené limetky, vyrezané, v reze presolené a naložené ako naše kapusta - vo vlastnej šťave pod kameňom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Baraní kotlík nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Baraní guláš Baraní guláš Baraní guláš so zeleninou Baraní pikantný guláš s fazuľou Bavorský mäsový kotlík Hovädzí kotlíkový guláš Írsky baraní guláš Kotlíkový guláš Kotlíkový guláš II Mexický paradajkový kotlík Šošovicový kotlík s rezancami baraní kotlík, recept, hlavné jedlá |
|