Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Baraní kotlík

Kategória: hlavné jedlá, baranie a jahňacie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept baraní kotlík potrebujeme tieto suroviny:

   • 1,2 kg baranieho pleca
   • 3 cibule
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 250 ml vody
   • 3 lyžice oleja
   • 1 lyžička mletého zázvoru
   • soľ
   • štipka šafranu
   • vňať koriandra
   • voda
   • 2 citróny
   • 1/3 hrnčeka olív
Recept baraní kotlík pripravíme takto:
Do kotlíka dáme olej, zázvor, soľ, šafran, drvený cesnak a za neustáleho trenia a miešania prilievame vodu, až získame kašu podobnú majonéze. Pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu, mäso nakrájané na väčšie kocky a nasekaný koriander a dáme na prudký oheň. Dolejeme vriacou vodou (len toľko, aby mäso bolo takmer zakryté), rýchlo privedieme k varu a dusíme. Až je mäso mäkké a šťava zhustne, pridáme na kúsky nakrájané citróny a olivy a podusíme. Baraní kotlík podávame s ryžu.
Citróny by mali byť malé zelené limetky, vyrezané, v reze presolené a naložené ako naše kapusta - vo vlastnej šťave pod kameňom.





baraní kotlík, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!