Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g ovsených vločiek, 1 veľká cibuľa, 2 žemle, 100 ml mlieka, 2 vajcia, 100 g čerstvého droždia, 100 ml strúhanky, olej, cesnak, majorán, soľ, čierne korenie, vývar Vločky zalejeme 600 ml vriaceho vývaru a prikryjeme. Na oleji speníme nakrá...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg egrešov, 3 dcl smotany, 30 g masla, 20 g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 30 g cukru, soľ, škorica, voda Egreše umyjeme a dáme variť do vody s cukrom. Uvarené egreše prepasírujeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka čakanky červenej, cibuľa, ryža, biele víno, mäsový vývar, mleté čierne korenie, kúsok parmezánu Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú čaka...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzej sviečkovice, 4 vajcia, 1 cibuľa, tuk na opekanie, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie Mäso umyjeme a nakrájame na rezne asi 2 cm hrubé, tupou stranou noža ich zľ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzieho mäsa, 500 g hrachu, 1 kaleráb, 1/2 zeleru, 1 petržlen, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, čierne korenie, soľ Cez noc namočený hrach uvaríme v jednom hrnci spolu s hovädzím mäsom. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:900 g zemiakov, 300 g údeného bravčového mäsa, 120 g krupice, 80 g krupicovej múky, 40 g cibule, 1 vajce, 60 g tuku, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán Údené mäso uvaríme a pokrájame na kúsky. Pridáme postrúhané surové zemiaky,...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kuracích pŕs, téglik jogurtu, 1 dcl citrónovej šťavy, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, karí, olej Mäso odblaníme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, okoreníme ka...
Potrebujeme tieto suroviny:280 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 120 g masla, žĺtky, citrón, vajce na potretie, lieskové oriešky, tuk Spracujeme múku s cukrom a maslom, pridáme žĺtky, citrónovú kôru a šťavu a ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 vajce, 40 g hladkej múky, 0,5 dcl mlieka, soľ, olej Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme a narežeme rezne. Rezne naklepeme, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:25 dkg údeného mäsa, 25 dkg špargle, 40 dkg zemiakov, 20 dkg kaleráb, 25 dkg mrkvy, 125 ml mäsového vývaru, 15 dkg mrazeného hrášku, 2 dkg masla, 10 dkg strúhaného syra, soľ, korenie, lyžica strúhanky Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, schladíme, olúpeme a nakrájame na...
|
|