Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
4 veľké zemiaky, 4 vajcia, olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, červená mletá paprika, kúsok syra na strúhanie
Zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle, posolíme, pridáme koreniny podľa ch...


Potrebujeme tieto suroviny:
100 g polohrubej múky, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 žĺtky, 4 bielky, pol lyžičky kypriaceho prášku s vínnym kameňom, 20 g jemného kukuričného škrobu, na punčový sirup: 150 ml vody + 5 lyžíc červeného sirupu + šťava z 1 citróna + 3 lyžice rumu + 1 lyžička punčovej arómy + 2 zarovnané lyžice práškového cukru + 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa, na potretie a ozdobu: 150 g ríbezľového džemu + 1 balíček polevy v prášku s punčovou príchuťou + 3 lyžice mlieka
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom...


Potrebujeme tieto suroviny:
2-3 väčšie cukety, 2 cibule, soľ, hladká múka, masť, korenie, drvená rasca, ocot, kryštálový cukor
Cukety ošúpeme, rozkrojíme a vnútro s jadrami vydlabeme. Nastrúhame na hrub...


Potrebujeme tieto suroviny:
zemiaky, masť, soľ, rasca
Zemiaky umyjeme, osušíme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a dáme na plech r...


Potrebujeme tieto suroviny:
6 broskýň, 150 g trstinového cukru, 100 g pistácií, 50 g mandlí, 1 žĺtok, 1 lyžička mletej škorice, kúsok celej škorice, 200 ml vína Muscat Ottonel, 150 ml kyslej smotany
Broskyne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a jamky po kôstke ešte zľahka...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 červená paprika, 1 cibuľa, 250 g mäkkého tvarohu, 4 lyžice smotany, 50 g masla, soľ, mletá sladká paprika
Tvaroh s maslom vymiešame do peny. Primiešame smotanu, nadrobno nakrájanú c...


Potrebujeme tieto suroviny:
hrsť mladých žihľavových listov a výhonkov, 2 ružičky surovej brokolice, polovica čerstvého ananásu
Mladé žihľavové listy a výhonky dôkladne umyjeme a vložíme do mixéra. Pridá...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 zajíc, 200 g slaniny, 5 dcl světlého piva, 5 dcl tmavého piva, 300 g cibule, 1 dcl šlehačky, 2 lžíce másla, 5 dl vývaru, sůl, pepř, mletý zázvor
Zajíce vložíme do pekáče, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme p...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 kg malých zemiakov, 1 zväzok jarnej cibuľky, čerstvo nastrúhaný chren (približne 5 lyžíc), 500 g crème fraîche, soľ, šťava z jedného citróna
Malé zemiaky osčistíme a v šupke uvaríme v neosolenej vode. Potom vodu zlej...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg polohrubej múky (alebo hladkej + polohrubej), 1,5 lyžičky soli, 20 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, mandle, hrozienka, 20-25 dkg tuku, 3 žĺtky, 5 dkg droždia, 0,5 l vlažného mlieka
Do múky vmiešame všetky sypké prísady a dobre premiešame. Z trochy mlieka, ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!