Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 28. októbra, meniny má: Dobromila

Punčový tunel

Kategória: sladkosti

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept punčový tunel potrebujeme tieto suroviny:

   • 100 g polohrubej múky
   • 100 g cukru
   • 1 balíček vanilínového cukru
   • 4 žĺtky
   • 4 bielky
   • pol lyžičky kypriaceho prášku s vínnym kameňom
   • 20 g jemného kukuričného škrobu
   • na punčový sirup: 150 ml vody + 5 lyžíc červeného sirupu + šťava z 1 citróna + 3 lyžice rumu + 1 lyžička punčovej arómy + 2 zarovnané lyžice práškového cukru + 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa
   • na potretie a ozdobu: 150 g ríbezľového džemu + 1 balíček polevy v prášku s punčovou príchuťou + 3 lyžice mlieka
Recept punčový tunel pripravíme takto:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom a škrobom a vareškou zľahka zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C. Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Z plátu nožom odkrojíme z dlhšej strany pruh 1 s veľkosťou 15x30 cm (na vyloženie formy) a pruh 2 s veľkosťou 11x30 cm (na zakrytie tunela). Oba pruhy potrieme džemom. Zvyšný plát 3 odložíme na neskoršie použitie. Na prípravu punčového sirupu nalejeme do misy vodu, sirup, šťavu, rum a arómu. Pridáme cukor a metličkou dôkladne premiešame. Formu vyložíme potravinárskou fóliou a plátom 1. Polovicu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmiešame kakao, namočíme druhú polovicu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátom 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a potrieme polevou.





punčový tunel, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2021 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!