Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 11. decembra, meniny má: Hilda

Vianočka II

Kategória: sladkosti, vianočné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vianočka potrebujeme tieto suroviny:

   • 1 kg polohrubej múky (alebo hladkej + polohrubej)
   • 1,5 lyžičky soli
   • 20 dkg cukru
   • 1 vanilkový cukor
   • citrónová kôra
   • mandle
   • hrozienka
   • 20-25 dkg tuku
   • 3 žĺtky
   • 5 dkg droždia
   • 0,5 l vlažného mlieka
Recept vianočka pripravíme takto:
Do múky vmiešame všetky sypké prísady a dobre premiešame. Z trochy mlieka, cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások. Potom ho dáme do múky, mierne zamiešame, prilejeme vlažné mlieko s rozmiešanými žĺtkami a rozpustený tuk a riadne premiesime. Cesto musí byť tuhšie. Po vypracovaní testo urovnáme v mise, poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na deväť dielov, každý rozvaľkáme na dlhé valčeky. Vrkoč pletieme najskôr zo 4 valčekov, potom z troch a navrch z dvoch. Konce dobre upevníme. Vianočku potrieme rozšľahaným vajcom s trochou mlieka, posypeme nakrájanými mandľami a pečieme v stredne teplej rúre. Upečené vianočky necháme riadne vychladnúť, zabalíme ich do papiera a potom do mikroténového sáčku a uložíme na niekoľko dní do studena. Je potom oveľa lepšia. Dá sa jesť aj po desiatich dňoch.





vianočka ii, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2019 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!