Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Zapečené broskyne

Kategória: sladkosti

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapečené broskyne potrebujeme tieto suroviny:

   • 6 broskýň
   • 150 g trstinového cukru
   • 100 g pistácií
   • 50 g mandlí
   • 1 žĺtok
   • 1 lyžička mletej škorice
   • kúsok celej škorice
   • 200 ml vína Muscat Ottonel
   • 150 ml kyslej smotany
Recept zapečené broskyne pripravíme takto:
Broskyne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a jamky po kôstke ešte zľahka zväčšíme. Pistácie a nasucho opražené mandle rozmixujeme, pridáme cukor, mletú škoricu a žĺtok a riadne rozmiešame. Touto zmesou naplníme broskyne. Víno s kúskom škorice krátko povaríme a potom škoricu vyberieme. Naplnené broskyne dáme do plytkej žiaruvzdorné misy, zalejeme vareným vínom a v predhriatej rúre zapečieme pri 180 ° C (20 minút). Podávame s kyslou smotanou.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Zapečené broskyne nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Gratinované broskyne  


zapečené broskyne, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!