KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept tatranské rezy potrebujeme tieto suroviny: • na piškótové cesto: 200 g polohrubej múky + 6 vajec + 170 g práškového cukru • na bielkovej cesto: 170 g práškového cukru + 5 bielkov + 300 g práškového cukru • šľahačka • marhuľový džem • ríbezľová marmeláda Recept tatranské rezy pripravíme takto:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do hustej peny. Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame múku a sneh z bielkov. Piškótovú zmes dáme do vrecúška z hladkou trubičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame pruhy piškótu vzdialené od seba 5 cm. Z 5 bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme pevný sneh a zľahka vmiešame práškový cukor. Zmes dáme do vrecúška z hladkou trubičkou a nastriekame medzi pruhmi piškótu. Upečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení plát rozkorojíme na polku, potrieme marhuľovým džemom a zlepíme krížom s druhou polovicou piškótu. Nakrájame na kocky asi 7 cm široké a ozdobíme šľahačkou a kúskom ríbezľového džemu. V našej kuchárke bolo okrem receptu Tatranské rezy nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Afrika rezy Banánové rezy Broskyňové rezy Cigánske rezy Jablkové rezy z tvarohového cesta Kávové rezy Kokosovo-punčové rezy Makové rezy Mliečné rezy Opité jahodové rezy Plnené medové rezy Rebarborové rezy Slivkové rezy Višňové rezy so šľahačkou tatranské rezy, recept, sladkosti |
|