Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
1 melón, 1 pomaranč, 1 citrón
Melón rozpolíme, zbavíme jadier, nakrájame na kúsky a rozmixujeme s trochou...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g zemiakov, 200 g tvarohu, 1 žítok, 2 dcl mlieka, 8 dcl vody, soľ
Umyté, olúpané a pokrájamé zemiaky uvaríme v osolenej vode. Mäkké zemiaky s...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g baranieho mäsa, 400 g zemiakov, 1 cibuľa, 3 malé mrkvy, soľ, čierne korenie, mletý zázvor, mletá červená paprika, bobkový list, 40 g masti, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky
Mäso pokrájame na kocky, posypeme čiernym korením, mletým zázvorom, osolíme...


Potrebujeme tieto suroviny:
750 g chudého hovädzieho mäsa, 2 cibule, 1 chren, rastlinný tuk, korenie, soľ, múka
Do mäsa urobíme nožom kapsu, osolíme a okoreníme. Na jemnom strúhadle nastr...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg trniek, 1 zvitok škorice, 5 klinčekov, 1 l ginu, 50 dkg cukru (zvareného v 0,33 l vody)
Trnky umyjeme, roztlačíme v hrnci, vyberieme asi 5 kôstok a tie roztlčieme....


Potrebujeme tieto suroviny:
200 ml citrónovej šťavy, 180 ml vody, 300 g cukru, 2 bielky, 1 hrsť čerstvých lístkov bazalky
Z vody a cukru urobíme v hrnci cukrový rozvar. Po vychladnutí pridáme bazal...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g šošovice, 1 papriková klobása, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká mrkva, rovnako veľký kus zeleru, bylinky, 1 lyžička majoránky, 1 l vývaru, 2 lyžice masla
Do hrnca dáme maslo, zohrejeme a orestujeme na ňom koreňovú zeleninu a cibu...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 40 g kakaa, 120 g masla, 1 žĺtok, 80 g marcipánovej hmoty, 1 lyžica likéru, biela čokoládová poleva, 2 lyžice nasekaných mandlí
Z múky, masla, kakaa, cukru a žĺtka vypracujeme cesto, zabalíme ho a nechám...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g tenkej klobásky, 400 g bielej fazule, 100 g údeného bôčika, 3 sušené hríby, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2 lyžice červeného vína, 1 lyžička horčice, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, 1 lyžička vegety, 4 borievky
Fazuľu a sušené hríby umyjeme a namočíme každé osobitne deň vopred. Vodu z ...


Potrebujeme tieto suroviny:
1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ
Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!