Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 konzerva šampiňónov, 200 ml sterilizovaného leča, 1 smotana na varenie, 1,5 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky mletej sladkej papriky, olej Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme, posolíme a posypeme mletým čier...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 0,25 l mlieka, 2 lyžice cukru, 1 kocka droždia , 1 vanilkový cukor, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 žĺtok, 2 lyžice masla, 1 lyžica oleja, 1 vajce na potretie, hrozienka, mandle, mak, soľ Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a lyžicou múky, pridáme rozdrobené droždie,...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl St. Nicolaus vodky extra jemnej, 2 cl šťavy z olív, 1 cl suchého vermouthu, malé cibuľky, ľad Všetky suroviny premiešame spolu s kockami ľadu v miešacom pohári a servíru...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 vajce, 40 g hladkej múky, 0,5 dcl mlieka, soľ, olej Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme a narežeme rezne. Rezne naklepeme, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:8 dcl šľahačkovej smotany, 150 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 4 citróny, 4 bielky Žĺtky s cukrom a smotanou šľaháme nad parou (do 80°C) do zhustnutia. Odstav...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špargle, 125 ml smotany, 3 lyžice masla, 1 lyžička cukru, 2 veľké paradajky, 1 lyžica citrónovej šťavy, zeleninový bujón, soľ, čierne korenie Špargľu umyjeme a olúpeme. Šupky dáme variť do litra vriacej osolenej vody ...
Potrebujeme tieto suroviny:hovädzie mäso, baranie maso, obličky, jazyk, nakládaná uhorka, veľká cibuľa, sušené slivky, rajčinový pretlak Mäso, obličky a jazyk uvaríme a potom nakrájame na rezance. Uhorku olúpeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mäkkej salámy, 200 g cibule, 300 g zelených paprík, 250 g paradajok, 5 vajec, 150 g tvrdého syra, 50 g oleja, soľ, čierne korenie, 1 lyžica posekanej pažítky Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájené papriky a paradajky, t...
Potrebujeme tieto suroviny:450 g mletého mäsa, 1 menšia červená cibuľa, 1 žemľa, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého nového korenia, 1 žĺtok, olej Žemľu namočíme vo vlažnej vode. Do misy dáme mleté mäso, post...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g prerasteného bravčového mäsa, 1 lyžica masti, 1 menšia cibuľa, 150 g hrachu, 150 g krúp alebo krupek, soľ, paprika, 1 cesnak, štipka majoránky, petržlenová vňať Umytý namočený hrach a namočené vypraté krúpy varíme každé zvlášť takmer do...
|
|