Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:hovädzie mleté mäso (alebo bravčové), kyslá kapusta, kyslá smotana, ryža, cibuľa, soľ, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, rastlinný olej Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, hneď pri...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g väčších šampiňónov, 250 g tvarohového kozieho syra, 1 cibuľa, 1 menšia červená kapie, šťava z polovice citróna, 2 lyžice masla, soľ, hrubo mleté čierne korenie, 1 menšia zväzok pažítky Šampiňóny očistíme (alebo umyjeme) a klobúčiky dáme na chvíľu do vriacej os...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g lieňa, 30 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, mletá červená paprika, maslo, 250 ml smotany Lieňa osolíme a opečieme na rozpustenom masle. Vo výpeku rozpustíme na kock...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g rôzneho pomletého mäsa, 2 vajcia, 30 g masla, 1 jogurt, 80 g ryže, 1 cibuľa, 50 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Pomleté mäso premiešame s ryžou, nakrájanou cibuľou, nasekanou zelenou petr...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg srnčieho zadného mäsa, 360 ml piva, 1 pohár (450 ml) talianskych papričiek peperoncini (bez nálevu), soľ, čierne korenie Mäso zbavíme tuku a šliach, osolíme a okoreníme a dáme do pomalého hrnca. Z...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hladkej múky, 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 150 g Hery, 150 g bravčovej masti, na krém: 250 g masla + 200 ml jablkovej nutely + 100 g mletých mandlí Vypracujeme cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Zatiaľ vymiešame zmäk...
Potrebujeme tieto suroviny:130 g hladkej múky, 2 vajcia, 250 ml polotučného mlieka, štipka soli, masť Vajcia premiešame so štipkou soli, pridáme mlieko izbovej teploty, opäť pre...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balík piškót, čokoláda, banány, špáradlá, košíčky Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vždy medzi dve piškóty vložíme jedno ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 broskýň, 150 g trstinového cukru, 100 g pistácií, 50 g mandlí, 1 žĺtok, 1 lyžička mletej škorice, kúsok celej škorice, 200 ml vína Muscat Ottonel, 150 ml kyslej smotany Broskyne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a jamky po kôstke ešte zľahka...
Potrebujeme tieto suroviny:1/3 hrnčeka fazule, 1 mrkva, 1 väčší pór, 1 lyžica špaldovej múky, saturejka, cesnak, 3 hrnčeky vody Fazuľu namočíme cez noc vo vode a druhý deň ju v nesolenej vode so saturejk...
|
|