Dnes je sobota, 11. mája, meniny má: Blažena NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g bezvaječných špagiet, 4 paradajky, červená feferónka, 4-6 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, bazalka, soľ, olivový olej Do osolenej vriacej vody dáme variť špagety asi na 10 minút. Pridáme poliev...
Potrebujeme tieto suroviny:3 uvarené vajcia, 150 g rastlinného tuku, 1 lyžica horčice, soľ, čierne mleteé korenie, mletá červená paprika Vajcia olúpeme, žĺtky vyberieme, dáme do misy a rozpučíme vidličkou. Pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g masla, 60 g medvedieho cesnaku, soľ Maslo necháme zmäknúť, potom pridáme medvedí cesnak, rozmixujeme dohladka a...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g vykosteného zubáča (filety), 100 g masla, paradajka, pór, 80 g šampiňónov, 1 dcl šľahačky, mletá červená paprika, korenie na steaky, drvenú rascu, soľ Osolené a odležané filety okoreníme steakovým korením a drvenou rascou a po...
Potrebujeme tieto suroviny:20 dkg húb, 8 dkg slaniny, 6 dkg masti, 2 dkg cibule, 8 žemlí, 0,3 l mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok, 6 dkg hrubej múky, 2 dkg strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, kúsok citrónovej kôry, petržlenová vňať V hlbokej panvici rozpálime masť, na nej speníme nadrobno nakrájanú cibuľu ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 8 hláv bedle vysokej, 1 cibuľa, 2 vajcia, smotana na varenie 12%, soľ, čierne mleté korenie, rasca, majorán, masť Zemiaky nakrájame na kolieska a povaríme v posolenej vode 10 minút. Na mast...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g mletého mäsa, 5 arabských placiek, 1 cibuľa, 3 lyžice kukurice, 1 vajce, 1 zelená paprika, 2 červené feferónky, zelená petržlenová vňať, strúhanka, soľ, 1 lyžička sladkej papriky, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja, 2 paradajky, polovica šalátovej uhorky, grilovacia omáčka Papriku a feferónky očistíme, umyjeme, olúpeme cibuľu a všetko nakrájame na...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 300-400 ml mlieka, maslo Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame a uvaríme v osolené vode domäkka. Mliek...
Potrebujeme tieto suroviny:4 pstruhy, 200 g húb, 1 cibuľa, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, alobal Pstruhy očistíme, osolíme a necháme odležať. Huby očistíme, nakrájame na pl...
Potrebujeme tieto suroviny:4 väčšie kaleráby, 1 zemiak, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, soľ, rasca, 1 lyžička cukru, 1 - 2 lyžice octu, trošku oleja na opraženie cibule Kaleráb nastrúhame na hrubšom strúhadle, podlejeme vodou, osolíme, posypeme...
|
|