![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 20 dkg húb • 8 dkg slaniny • 6 dkg masti • 2 dkg cibule • 8 žemlí • 0,3 l mlieka • 1 vajce • 1 žĺtok • 6 dkg hrubej múky • 2 dkg strúhanky • soľ • mleté čierne korenie • kúsok citrónovej kôry • petržlenová vňať Recept slovenské hubové knedle pripravíme takto:
V hlbokej panvici rozpálime masť, na nej speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekanú petržlenovú vnať, pridáme na kocky nakrájané žemle, opražíme do chrumkava a necháme vychladnúť. V mlieku rozmiešame vajce a žĺtok, osolíme, nalejeme na osmahnuté žemle a necháme asi pol hodiny stáť. Potom k zmesi pridáme múku, strúhanú žemľu, strúhanú citrónovú kôru, čierne korenie, na rozškvarenej slanine (na kocky nakrájanej) podusené huby (tiež nakrájané na kocky) a všetko dobre premiešame.Z cesta tvoríme menšie guľaté knedličky, ktoré vložíme do vriacej slanej vody a pomaly varíme (asi 10 minút). Slovenské hubové knedle podávame s dusenou kyslou kapustou, so špenátom alebo k zverine. V našej kuchárke bolo okrem receptu Slovenské hubové knedle nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bavorské knedle Čučoriedkové knedle Farebné knedle Gurmánske knedle Hrnčekové knedle s chlebom Hubové knedle hrnčekové Chlebové knedle Chlebové knedle s cibuľou Jablkové knedle Majoránkové knedle Oškvarkové knedle Slaninové knedle Tvarohové knedle s marhuľami Tvarohové knedle so slaninou Tyrolské knedle Zemiakové knedle Zemiakové knedle plnené cibuľou Žemľové hubové knedle Žemľové knedle slovenské hubové knedle, recept, prílohy |
|