Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav

Slovenské hubové knedle

Kategória: prílohy, hubové jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slovenské hubové knedle potrebujeme tieto suroviny:

   • 20 dkg húb
   • 8 dkg slaniny
   • 6 dkg masti
   • 2 dkg cibule
   • 8 žemlí
   • 0,3 l mlieka
   • 1 vajce
   • 1 žĺtok
   • 6 dkg hrubej múky
   • 2 dkg strúhanky
   • soľ
   • mleté ​​čierne korenie
   • kúsok citrónovej kôry
   • petržlenová vňať
Recept slovenské hubové knedle pripravíme takto:
V hlbokej panvici rozpálime masť, na nej speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekanú petržlenovú vnať, pridáme na kocky nakrájané žemle, opražíme do chrumkava a necháme vychladnúť. V mlieku rozmiešame vajce a žĺtok, osolíme, nalejeme na osmahnuté žemle a necháme asi pol hodiny stáť. Potom k zmesi pridáme múku, strúhanú žemľu, strúhanú citrónovú kôru, čierne korenie, na rozškvarenej slanine (na kocky nakrájanej) podusené huby (tiež nakrájané na kocky) a všetko dobre premiešame.Z cesta tvoríme menšie guľaté knedličky, ktoré vložíme do vriacej slanej vody a pomaly varíme (asi 10 minút). Slovenské hubové knedle podávame s dusenou kyslou kapustou, so špenátom alebo k zverine.





slovenské hubové knedle, recept, prílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!