Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka, 2 lyžice masla, 1-2 lyžice kakaa, malé množstvo mlieka, čokoláda na varenie Kakao dôkladne rozmiešame v malom množstve mlieka, pridáme kondenzované mli...
Potrebujeme tieto suroviny:400g teľacieho stehna, 2 vajcia, 100 g šunky, 1-2 lyžice hrášku, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžica oleja, 1 lyžica masla Šunku nakrájame na kocky, pridáme hrášok, vajce, soľ a korenie a necháme na...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g predného baranieho mäsa s kosťou, 50 g krúpov, 1250 ml vody, 100 g koreňovej zeleniny, 1 pór, 30 g sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Mäso s kosťou nasekáme na menšie kúsky, vložíme do studenej vody, okoreníme...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg polohrubej múky, 20 g droždia, 125 ml mlieka, cukor, štipka soli, 2 celé vajcia, 30 g masla, 0,5 l čučoriedok Z rozdrobeného droždia, mlieka a štipky cukru pripravíme kvások. Do misy dá...
Potrebujeme tieto suroviny:4 mrkvy, 1 jablko, 1 citrón, voda, cukor podľa chuti Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kocky, dáme do půlitru vody, pridáme ol...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g kryštálového cukru, 200 g vlašských orechov, 2 tortové oblátky, 250 g stuženého tuku, 1 sladené kondenzované mlieko Z cukru urobíme svetlý karamel a zalejeme ho rozpusteným tukom. Za stáleho ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g jahňacieho kolena s kosťou, údená slanina, 2 zemiaky, cibuľa, fazuľa sterilizovaná (biela aj červená), cesnak, čerstvý rozmarín, čerstvá špargľa, soľ, olej Jahňacie kolienko najprv marinujeme v marináde z rozdrveného cesnaku, soli,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg šalátových zemiakov, 1 cibuľa, 2-3 paradajky, 1 červená paprika, 1 väčšia kyslá uhorka, na nálev: 50 ml vývaru (alebo prevarenej vody) + 20 g práškového cukru + 1 lyžica octu + 1 lyžica oleja + soľ + mleté čierne korenie Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, olúpeme a pokrájame na kolieska. P...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g bravčového bôčika, 300 g hovädzieho predného bez kostí, cesnak, soľ, korenie, paprika, rasca Bravčový bôčik rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme, okraje zrežeme a sfor...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g pestrofarebných cestovín, 150 g šunky, 350 g sterilizovaných šampiňónov, sušená petržlenová vňať, 250 g sladkej šľahačkovej smotany, 200 ml zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 100 g postrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, olej, hladká múka Cestoviny uvarte podľa návodu, preceďte a pokvapkajte olejom a dobré premie...
|
|