Dnes je streda, 01. mája, meniny má: NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 cl Amaretta, 6 cl pomarančového džúsu, šampanské na doliatie Všetky ingrediencie okrem šampanského pretrepeme v šejkri s ľadom a precedí...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g varenej špargle, 1 l vývaru zo špargle, 3 lyžice masla, 3 lyžice polohrubej múky, 0,25 l mlieka (alebo smotany), štipka strúhaného muškátového orieška, 2 žĺtky, petržlenová vňať, cukor, soľ Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme přecezeným vývarom zo š...
Potrebujeme tieto suroviny:250 ml mlieka, 250 ml hladkej múky, pol lyžičky kypriaceho prášku, 750 g listového špenátu, 1 pór bez zelenej časti, 2 lyžice oleja, 100 ml vývaru, soľ, korenie, štipka nastrúhaného muškátového orieška, 200 g ovčieho syra, 125 ml minerálkym , 10 lyžíc rozpusteného masla, 5 lyžíc nastrúhaného parmezánu Zo 4 lyžíc masla, múky, mlieka, štipky soli a prášku do pečiva vypracujeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 predná časť zajaca, 2 cibule, 1 zeleninová paprika, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2 lyžice bieleho jogurtu, rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletej červenej papriky, voda Mäso posekáme na menšie kúsky, opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g zelených fazuliek, 1 cuketa, 1 malá konzerva kukurice, 500 ml paradajkovej šťavy, 2 cibule, 1 zelená feferónka, 1 červená feferónka, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá saturejka, čerstvá petržlenová vňať, olej, soľ, chilli Mleté mäso opečieme na oleji, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme...
Potrebujeme tieto suroviny:údené koleno, zeler, voda, mrkva, petržlen, krúpy, cibuľa, zemiaky, bobkový list, cesnak, nové korenie, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, soľ, majorán Uvaríme krúpy, údené koleno pozdĺžne rozrežeme, oddelíme od kosti a paličko...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčovej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, vorčestr, 1,5 dl vývaru z kostí, soľ Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g čerstvých húb, 8 vajec, 2 lyžice mlieka, 50 g masti, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica nadrobno nakrájanej zelenej petržlenovej vňate V časti rozohriatej masti opražíme očistené, nadrobno nakrájané huby. Osolí...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g zemiakov, 100 g klobásy, sušené huby, 40 g masti, 4 dl mlieka, 40 g hladkej múky, bobkový list, soľ, ocot, majorán Z 2/3 masti a múky pripravíme bledú zaprážku, zalejeme ju vodou a mliekom, ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g klobás, 1 väčšia konzerva paradajkového pretlaku, 1 menšia konzerva bielej fazule, 2 cibule, strúčik cesnaku, 3 lyžice oleja, soľ, čierne mleté korenie Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na oleji. Pridáme fazuľu, pr...
|
|