Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 01. mája, meniny má:

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
1,5 kg vykostenej jahňacej plece, 1 väčšia cibuľa, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 100 g chmeľových šišiek, 200 g masla, 0,5 l sladkej smotany, 4 žĺtky, hladká múka, soľ, 10 guličiek čierneho korenia, 0,5 l jahňacieho vývaru, 0,5 l svetlého piva
Mäso nakrájame na väčšie kocky, vložíme do jahňacieho vývaru zmiešaného s p...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kurča (cca 1,2 kg), 2 citróny, 20 malých zemiakov, 1 čerstvá alebo sušená viazanička petržlenovej vňate, 2 lyžice masla, 1 lyžica oleja, soľ, mleté čierne korenie
Kura opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme zvonka aj ...


Potrebujeme tieto suroviny:
700 g zemiakov uvarených v šupke, cca 250 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 1 hrnček mlieka, mletý mak (alebo strúhaný perník), práškový cukor
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Dosku posypeme časťou múk...


Potrebujeme tieto suroviny:
750 g zadného hovädzieho mäsa, 100 g mäkkej salámy, 50 g slaniny, 100 g cibule, 250 g póru, 60 g rastlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladkej múky, soľ, čierne korenie, 50 g kečupu
Mäso nakrájame na plátky, rozklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme kečupom,...


Potrebujeme tieto suroviny:
cca 650 g zemiakov, 1 šálek tvrdého strúhaného syra, 2 jarné cibuľky, soľ, korenie, olivový olej
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka. Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrú...


Potrebujeme tieto suroviny:
350 g bravčového mäsa, 750 g zemiakov, 1 veľký karfiol, 2,5 dcl mlieka, 4 vajcia, provensálske byliny, tuk na vymastenie pekáča
Surové zemiaky pokrájame na kolieska, karfiol rozoberieme na malé ružičky. ...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g jahňacieho mletého mäsa, 5 väčších zemiakov, cibule, 4 paradajky, 50 g petržlenu kučierky, olej na vyprážanie, paradajková šťava (alebo pretlak), soľ, biele korenie
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenom a dochutíme s...


Potrebujeme tieto suroviny:
priemerná tekvica (cca. 1 kg), 1 lyžica masla, 150 ml hustej kyslej smotany, 150 g nastrúhaného syra, pol kávovej lyžičky bieleho korenia, pol kávovej lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška, soľ
Tekvicu ošúpeme, nakrájame pozdĺžne na štyri časti, zbavíme semien a nakráj...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g tenkej klobásky, 400 g bielej fazule, 100 g údeného bôčika, 3 sušené hríby, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2 lyžice červeného vína, 1 lyžička horčice, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, 1 lyžička vegety, 4 borievky
Fazuľu a sušené hríby umyjeme a namočíme každé osobitne deň vopred. Vodu z ...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 2 lyžice medu, 3 lyžice silnej kávy, 2 lyžice práškového cukru
Smotanu ušľaháme dotuha a ku koncu šľahania pridáme práškový cukor. Mäkký t...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!