Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek
PeciválkyKategória: hlavné jedláHodnotenie receptu: Na recept peciválky potrebujeme tieto suroviny: • 700 g zemiakov uvarených v šupke • cca 250 g polohrubej múky • 1 vajce • soľ • 1 hrnček mlieka • mletý mak (alebo strúhaný perník) • práškový cukor Recept peciválky pripravíme takto: Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Dosku posypeme časťou múky, pridáme zemiaky, osolíme, v zemiakoch vyhĺbime jamku, rozklepneme do neho celé vajcia, posypeme múkou a vypracujeme mäkké cesto (podľa potreby pridávame múku). Cesto rozdelíme na štvrtiny. Z každej uváľam valček na dĺžku plechu, naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a valčekom na cesto trochu sploštíme. Nožom nakrájame na kúsky, ale nedokrojíme úplne, len asi do polovice. Vložíme do predhriatej rúry a pri teplote 200 ° C upečieme dozlatista (asi pol hodiny). Upečené nakrájame podľa zárezov na kúsky, nasypeme do hrnca, zalejeme vriacim mliekom, prikryjeme pokrievkou a dôkladne pretrepeme. Potom zlejeme prebytočné mlieko, ktoré sa nevsiaklo. Jednotlivé porcie peciválků posypeme makom premiešaným s cukrom a pokropíme rozpusteným maslom.
peciválky, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!