Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Peciválky

Kategória: hlavné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept peciválky potrebujeme tieto suroviny:

   • 700 g zemiakov uvarených v šupke
   • cca 250 g polohrubej múky
   • 1 vajce
   • soľ
   • 1 hrnček mlieka
   • mletý mak (alebo strúhaný perník)
   • práškový cukor
Recept peciválky pripravíme takto:
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Dosku posypeme časťou múky, pridáme zemiaky, osolíme, v zemiakoch vyhĺbime jamku, rozklepneme do neho celé vajcia, posypeme múkou a vypracujeme mäkké cesto (podľa potreby pridávame múku). Cesto rozdelíme na štvrtiny. Z každej uváľam valček na dĺžku plechu, naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a valčekom na cesto trochu sploštíme. Nožom nakrájame na kúsky, ale nedokrojíme úplne, len asi do polovice. Vložíme do predhriatej rúry a pri teplote 200 ° C upečieme dozlatista (asi pol hodiny). Upečené nakrájame podľa zárezov na kúsky, nasypeme do hrnca, zalejeme vriacim mliekom, prikryjeme pokrievkou a dôkladne pretrepeme. Potom zlejeme prebytočné mlieko, ktoré sa nevsiaklo. Jednotlivé porcie peciválků posypeme makom premiešaným s cukrom a pokropíme rozpusteným maslom.





peciválky, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!