KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept jahňacie na chmelu potrebujeme tieto suroviny: • 1,5 kg vykostenej jahňacej plece • 1 väčšia cibuľa • 1 väčšia mrkva • kúsok zeleru • 100 g chmeľových šišiek • 200 g masla • 0,5 l sladkej smotany • 4 žĺtky • hladká múka • soľ • 10 guličiek čierneho korenia • 0,5 l jahňacieho vývaru • 0,5 l svetlého piva Recept jahňacie na chmelu pripravíme takto:
Mäso nakrájame na väčšie kocky, vložíme do jahňacieho vývaru zmiešaného s pivom, pridáme na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a korenie a varíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, vývar zahustíme svetlou zápražkou z masla a múky a povaríme. Potom precedíme na mäso, zjemníme smotanou sa zašlehanými žĺtkami (už nevaríme). Než sa omáčka povarí, podusíme v troche piva chmeľové šištičky, ktoré aj s pivom prilejeme do omáčky, premiešame a prikryté necháme odležať. Jahňacie na chmelu podávame so žemľovými knedľami alebo s maslovými haluškami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Jahňacie na chmelu nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Anglické jahňacie rebro Jahňacie kolienko pečené s cesnakom a rozmarínom Jahňacie kotletky v cesnakovej strúhanke Jahňacie mäso na cesnaku Jahňacie mäso na paprike Jahňacie mäso so šampiňónmi Jahňacie na cesnaku so zemiakmi a špenátom Marinované jahňacie stehno Vypečené jahňacie mäso jahňacie na chmelu, recept, hlavné jedlá |
|