Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Jahňacie na chmelu

Kategória: hlavné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jahňacie na chmelu potrebujeme tieto suroviny:

   • 1,5 kg vykostenej jahňacej plece
   • 1 väčšia cibuľa
   • 1 väčšia mrkva
   • kúsok zeleru
   • 100 g chmeľových šišiek
   • 200 g masla
   • 0,5 l sladkej smotany
   • 4 žĺtky
   • hladká múka
   • soľ
   • 10 guličiek čierneho korenia
   • 0,5 l jahňacieho vývaru
   • 0,5 l svetlého piva
Recept jahňacie na chmelu pripravíme takto:
Mäso nakrájame na väčšie kocky, vložíme do jahňacieho vývaru zmiešaného s pivom, pridáme na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a korenie a varíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, vývar zahustíme svetlou zápražkou z masla a múky a povaríme. Potom precedíme na mäso, zjemníme smotanou sa zašlehanými žĺtkami (už nevaríme). Než sa omáčka povarí, podusíme v troche piva chmeľové šištičky, ktoré aj s pivom prilejeme do omáčky, premiešame a prikryté necháme odležať. Jahňacie na chmelu podávame so žemľovými knedľami alebo s maslovými haluškami.





jahňacie na chmelu, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!